Peter R. de Vries

Misdaadverslaggever


Een crimineel liegt niet altijd

‘Een crimineel liegt niet altijd’ beschrijft misschien wel de roerigste periode uit Peter zijn inmiddels meer dan 25 jaar durende loopbaan als misdaadverslaggever.

Het boek bevat verhalen over de afloop van de moord op Corina Bolhaar en haar twee kinderen in 1984, die door toedoen van het programma – net voor de verjaring – is opgelost. Maar ook talloze persoonlijke verhalen over de moord op Heineken-ontvoerder Cor van Hout in januari 2003 en de opwinding die ontstond toen Peter een rouwadvertentie plaatste en ook nog sprak op zijn begrafenis.

In het boek beschrijft Peter hoe de vriendschap met Van Hout is ontstaan en wat zijn dood voor hem betekende. En natuurlijk ontbreken ook zijn herinneringen aan en observaties van ‘Mabelgate’ niet, het nu al legendarische interview met Charlie da Silva in Chili. Maar ook tal van andere roemruchte zaken komen aan bod: de vondst van Marion en Romy van Buuren, de Puttense moordzaak, de ontdekking van de Baarnse moordzaak en talloze andere zaken en incidenten die Peter de afgelopen jaren hebben beziggehouden en die hem maken tot wat hij is: de meest besproken journalist van Nederland.

Uitgeverij De Fontein
ISBN 90 261 2188 1
Mei 2004


artikel respect voor vluchteling

Twitter

  © Peter R. de Vries | credits