Peter R. de Vries

Misdaadverslaggever


Alleen huilebalken hebben spijt


In ‘Alleen huilebalken hebben spijt’ zijn de meest roemruchte reportages van Peter opgenomen, alsmede een aantal prikkelende columns.

Cor van Hout

In het boek beschrijft Peter uitvoerig hoe zijn veelbesproken vriendschap met Heineken-ontvoerder Cor van Hout tot stand is gekomen, maar ook verhaalt hij uitgebreid over een aantal geruchtmakende moordzaken dat Nederland lang in de ban heeft gehouden en waarin hij soms spectaculaire ontdekkingen heeft gedaan. Ook doet Peter uit de doeken hoe hij de laatste voortvluchtige Heineken-ontvoerder Frans Meijer in Zuid-Amerika heeft opgespoord en tot welke complicaties dat leidde.

Willem Merk

Bijzonder is ook de exclusieve reportage over de ontsnapping van de Nederlandse kapitein Willem Merk, die op het eilandje St. Helena tot vijftien jaar cel werd veroordeeld, maar op een soort vlot naar Brazilie wist te zeilen. Een verhaal als een film. Peter: ‘Dit boek bevat echt een aantal bijzondere ‘lievelingsreportages’ van mij, die haarfijn illustreren waarom ik dit vak zo met hart en ziel beoefen. Voor de liefhebber is dit een onmisbaar boek’.

‘Alleen huilebalken hebben spijt’ is het tiende boek van Peter.

Uitgeverij De Fontein
Mei 2005
ISBN 9026122292

Twitter

  © Peter R. de Vries | credits