Peter R. de Vries

Misdaadverslaggever


Peter R. de Vries

Peter R. de Vries (1956) is al decennia lang Nederlands meest bekende misdaadverslaggever en heeft zich tevens ontwikkeld tot een tv-persoonlijkheid die volop deelneemt aan het maatschappelijk debat.

ACTIVITEITEN

Sinds De Vries in 2012 met zijn misdaadprogramma is gestopt is hij actief als zelfstandig media-ondernemer. Hij heeft de pen weer ter hand genomen, maakt tv-programma’s voor de publieke- en commerciële omroepen, geeft lezingen en wordt regelmatig om een second opinion gevraagd in misdaaddossiers.

PR SPORTMANAGEMENT BV

Begin 2014 is Peter R. de Vries samen met zijn zoon Royce het bureau PR Sportmanagement BV begonnen, als zaakwaarnemer van profvoetballers. Klik hier voor de site van PR Sportmanagement bv.


 

Nieuws

De ontvoering van Alfred Heineken

Dit boek behoeft nauwelijks enige introductie: het is het meest bekende en best verkochte true crime boek van Nederland. Het zette in 1987 de naam van Peter als jong misdaadauteur definitief op de kaart. Het boek is sindsdien onafgebroken herdrukt en stoomt op naar de 500.000 verkochte exemplaren.
lees meer

Hans Bakker de chauffeur van Joris Demmink

Hij is nu 69 jaar en gepensioneerd. Achterovergekamd grijs haar. Een bril. Een alerte oogopslag. Een onmiskenbaar Haags accent. Door zijn handen laat hij brieven, krantenknipsels en documenten glijden over ‘De Affaire’. De Affaire was zijn ‘baas’. Hans Bakker was bij het ministerie van Justitie tussen 1992 en 1996 de ...
lees meer

PR Sportmanagement

Begin 2014 is Peter R. de Vries samen met zijn zoon Royce het bureau PR Sportmanagement bv begonnen, dat de belangen van met name profvoetballers behartigt. De Vries en zijn zoon hebben daarvoor een officiële licentie als voetbalmakelaars.
website

 

Biografie

Peter R. de Vries (1956, Aalsmeer) is al decennialang Nederlands meest bekende misdaadverslaggever. De Vries heeft als schrijvend journalist en als presentator van een televisieprogramma ontelbare primeurs op zijn naam en heeft aan de basis van vele geruchtmakende affaires gestaan.

Zijn tv-programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’ heeft bij de oplossing van ruim een dozijn moordzaken een doorslaggevende rol gespeeld. Ook loste hij verdwijningszaken op en ontmaskerde fraudeurs, oplichters, afpersers, geweldplegers en zedendelinquenten.
lees meer

 

Boeken

In 1985 publiceerde De Vries zijn eerste bestseller met ‘Uit de dossiers van commissaris Toorenaar’. In april 1987 volgde ‘De ontvoering van Alfred Heineken’. En in 1994 het boek ‘Een moord kost meer levens’, dat de kindermoorden van de ‘Amsterdamse Donald Duck-colporteur’ beschrijft. In totaal heeft Peter R. de Vries negen ‘true crime’ boeken geschreven.

De R van Rebel

Het boek ‘de R van rebel’ bevat het openhartige en nooit eerder vertelde verhaal van de turbulente jeugd van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij maakt in dit boek een eerlijke ‘reconstructie’ van de ‘misdaden’ die hij als jonge tiener heeft gepleegd. Peter laat zien hoe hij zichzelf overwon en terug op het rechte pad kwam; van kruimeldief tot crimefighter.
lees meer

 

Alleen huilebalken hebben spijt

In ‘Alleen huilebalken hebben spijt’ zijn de meest roemruchte reportages van Peter opgenomen, alsmede een aantal prikkelende columns. In het boek beschrijft Peter uitvoerig hoe zijn veelbesproken vriendschap met Heineken-ontvoerder Cor van Hout tot stand is gekomen.
lees meer
alle boeken van Peterbedrog algemeen dagblad

algemeen dagblad haalt bakzeil


 

Twitter
  © Peter R. de Vries | credits