Actualiteit

Het nieuwste boek van Peter R. de Vries:

boek-prdv-rebel

De R van rebel

van kruimeldief tot crimefighter

Het boek ‘de R van rebel’ bevat het openhartige en nooit eerder vertelde verhaal van de turbulente jeugd van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij maakt in dit boek een eerlijke ‘reconstructie’ van de ‘misdaden’ die hij als jonge tiener heeft gepleegd. Peter laat zien hoe hij zichzelf overwon en terug op het rechte pad kwam; van kruimeldief tot crimefighter.

Wat bijna niemand weet is dat Peter, dé misdaadverslaggever van Nederland, in zijn jongensjaren zelf overal heftig tegen rebelleerde: zijn ouders, de school en de kerk. Peter was als tiener een kruimeldief en een vechtersbaas, maakte zich schuldig aan vandalisme, bracht zijn ouders en leraren tot wanhoop en kwam zelfs in aanraking met de politie. Na eerder zeer succesvolle misdaad-biografieën over anderen te hebben gemaakt, heeft Peter nu een verrassend ‘true crime’ boek over zichzelf geschreven. De herkenbare en toegankelijke schrijfstijl van Peter is ook in ‘de R van rebel’ terug te vinden. Met zijn typerende humor vertelt hij helder en beeldend zijn verhaal. Een fascinerende true crimestory uit de jaren zestig waarin Peter vertelt hoe een kruimeldief toch een crimefighter werd.

Peter: “Het boek is niet alleen een opsomming van jeugdzonden, maar laat ook duidelijk zien hoe die ervaringen en belevenissen mij hebben gevormd tot de misdaadverslaggever die ik nu ben. Een moeizame start kan wel degelijk tot iets goeds leiden. Ik snap als geen ander dat het dubbeltje in je leven soms een andere kant op kan rollen. Maar ik laat ook zien dat je er zelf wat aan kan doen. In die zin zit er in het boekje een belangrijke les. Ik heb het daarom echt met heel veel plezier geschreven.”

‘De R van Rebel’  is (nog) niet in de boekhandel verkrijgbaar. Het gaat om een speciale uitgave van winkelketen het Kruidvat, dat het boekje eind april 2013 cadeau deed aan haar klanten. Peter overweegt om het boekje aan te vullen en medio 2014 opnieuw uit te brengen en dan wel via de reguliere boekhandel.